despre-noi-teraplast-bistrita

Istoria companiei TeraPlast a început în anul 1896, cu atelierul de producție a plăcilor ceramice din Bistrița. Astăzi, la peste 12 decenii distanță, TeraPlast SA a ajuns unul dintre cei mai mari procesatori de PVC din România și unul dintre cei mai importanți producători români de materiale pentru piața construcțiilor.

Aceste realizări sunt rezultatul firesc a mai bine de un secol de dezvoltare și inovare continuă, totul făcut cu un singur scop în minte: furnizarea soluțiilor eficiente pentru oameni și mediu.

Din 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP.

TeraPlast activează în Parcul Industrial TeraPlast, cu o suprafață de peste 200.000 metri pătrați. Portofoliul de produse al TeraPlast SA este structurat pe trei linii de business:

Instalații
Profile de Tâmplărie PVC
Granule plastifiate și rigide

TeraPlast SA este compania-mamă a Grupului TeraPlast, grup care include companiile TeraSteel (98%), TeraGlass (100%), Wetterbest (100%), TeraPlast Ungaria (100%) și TeraSteel Serbia (100%).

Grupul TeraPlast – Cel mai mare producător de materiale pentru piața construcțiilor cu capital 100% românesc

Grupul TeraPlast își desfășoară activitatea de producție în 5 locații – Sărățel (Bistrița-Năsăud), Bistrița (Bistrița Năsăud), Băicoi (Prahova), Podari (Dolj) și Leskovac (Serbia). Cele 8 fabrici însumează o suprafață totală de peste 300.000 mp. Cu o cifră de afaceri de peste 170 milioane euro, Grupul investește constant în dezvoltarea capacităților de producție. În ultimii 10 ani, investițiile la nivel de grup au depășit valoarea de 100 milioane de euro.

Grupul TeraPlast exportă în peste 25 de țări europene, printre care Germania, Austria, Ungaria, Slovenia, Cehia, Slovacia, Italia, Bulgaria, Serbia și Belgia. Companiile cu cea mai mare activitate de export în cadrul grupului sunt TeraSteel și TeraGlass, cu o proporție de peste 40%, respectiv 70%.

În prezent, numărul clienților activi lunar ai Grupului TeraPlast depășește 3.000. Nivelul satisfacției clienților crește de la an la an, conform studiilor realizate de companii specializate.