Compania TeraPlast SA înființează compania TeraPlast Hungaria KFT ca strategie a companiei de a crește valoarea exporturilor.
Are loc rebrandingul companiei Plastsistem care devine TeraSteel, noul nume reprezentând mai bine domeniul de activitate, direcţiile de dezvoltare viitoare ale companiei, precum şi apartenenţa la grup.
Un pachet de 20% din acţiunile TeraPlast sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti.
Începe procesul de relocare al fabricilor TeraPlast din oraşul Bistriţa, în satul Sărăţel, acesta fiind cel mai amplu program investiţional din istoria companiei.
TeraPlast devine acţionar majoritar, cu o participaţie de 70,42%, în compania Plastsistem, care e reorganizată pentru a desfăşura activităţi de producţie de panouri termoizolante cu miez de spumă poliuretanică.
TeraPlast preia participaţia companiei Rompetrol SA în Politub, devenind astfel asociat principal, cu o participaţie de 50% alături de partenerii francezi de la Socomo-Socotub.
Compania Aliaxis, unul din liderii mondiali în producţia şi distribuţia de ţevi şi tubulatură devine, prin achiziţia firmei britanice Marley, care la rândul ei a preluat GemencPlast Rt (partenerul maghiar al TeraPlast), acţionar indirect al TeraPlast, oferind companiei avantajul apartenenţei la un grup internaţional.
TeraPlast înfiinţează, în asociere cu compania Rompetrol SA şi cu societăţile francize Gaz de France şi Socomo-Socotub, Politub, o firmă mixtă, având ca profil de activitate producerea şi distribuirea de tubulatură din polietilenă destinată instalaţiilor de distribuire a apei potabile şi a gazelor naturale.
TeraPlast, în calitate de acţionar principal, cu o participaţie de 17,9%, împreună cu alte persoane fizice, pune bazele companiei Plastsistem, având ca obiect de activitate fabricarea de produse injectate, tâmplărie PVC şi comercializarea de produse complementare portofoliului TeraPlast.
TeraPlast încheie un parteneriat strategic cu compania maghiară GemencPlast Rt, scopul acestei asocieri fiind asigurarea accesului la pieţele externe prin adoptarea unor tehnologii de producţie avansate
TeraPlast ia ființă prin divizarea Întreprinderii de Materiale de Construcţii din Bistriţa, care deţinea secţiile de teracotă şi de prelucrare a maselor plastice.
Prima linie de dozare-malaxare e pusă în funcţiune. Aceasta asigură o parte din necesarul de granule pentru liniile de extrudare existente şi pentru celelalte 22, care au fost puse în funcţiune în cursul aceluiaşi an.
Familia Dr. Corneliu Biss achizitioneaza unitatea de productie a placilor ceramice si o transforma in societatea pe actiuni “Fabrica de sobe si produse ceramice”.
Pe langa familia Biss, in actionariatul noii companii mai erau familia Muller, familia Senensieb si Banca de Credit Bistrita. Registrul actionarilor “Fabrica de sobe si produse ceramice” (foto).
Completează formularul pentru a găsi împreună soluția potrivită proiectului tău
Folosim cookies pentru funcționalitatea site-ului și pentru a-ți oferi o experiență personalizată pe teraplast.ro. Ne-am actualizat politicile pentru a integra modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Nu uita, poți modifica în orice moment setările fișierelor cookie urmând instrucțiunile prezentate la Află mai multe.OkPrivacy policy