PP csövek és idomok belső lefolyórendszerekhez

A PP ULTRA dB hangelnyelő belső csatornarendszer egy ásványi vegyületekkel kevert polipropilénből készült teljes cső és fittingrendszer. A strukturált falú csöveket sajtolással állítják elő: a belső réteg fehér színű, mely lehetővé teszi a könnyi ellenőrzést, a külső réteg pedig kék, mely a szennyeződésekkel szemben ellenálló és centimétereként kopásálló jelzéssel van ellátva. A fittingeket fröccsentéssel állítják elő.

Az alapanyag kiváló tulajdonságai: jelentős ütésellenállás, kémiai anyagokkal és magas hőmérséklettel szembeni ellenálló képesség, kiváló vízzárás, alacsony súly és könnyű szerelés, mindezek olyan indokok, melyekért az ásványi vegyületekkel kevert polipropilénből készült termékeink egyre népszerűbbe váltak.

A PP ULTRA rendszer elemei a következő átmérőkkel kaphatók: 50,72, 110 és 160 mm.

A RENDSZER FŐ JELLEMZŐI ÉS ELŐNYEI 

HANGSZIGETELÉS

Az ásványi vegyületekkel kevert polipropilénből (PP) gyártott strukturált falnak köszönhetően magas szintű hangszigetelés, a Stuttgarti Fraunhofer Intézet által megerősített 16 dB zajszint, a DIN 4109-10 szabványnak megfelelően, 3. fokozatú hangszigetelés, megfelel a huzamos tartózkodási helyként szolgáló épületek számára.

VEGYI ANYAGOKKAL SZEMBENI ELLENÁLLÓ KÉPESSÉG

A 2 - 12 közötti pH értékű agresszív folyadékokkal szembeni ellenálló képesség.

HŐMÉRSÉKLETTEL SZEMBENI ELLENÁLLÓ KÉPESSÉG

Magas hőállóképesség a folyamatosan 900C fokon, és rövid ideig 950C hőmérsékleti csúcsértéken keringő folyadékokhoz.

NAGY MECHANIKAI ELLENÁLLÓ KÉPESSÉG

Nagy mechanikai ellenállás még -100C fokon is, ennek köszönhetően télen is szerelhető. A nyomással és ütéssel szembeni nagy ellenálló képessége, valamint azon lehetőség, hogy a szerkezet belsejébe és a szerkezet alá talajba vagy betonba is szerelhető, a 4kN/m2 minimális gyűrűmerevségnek köszönhető (BD alkalmazási terület – S16 osztály).

EGYSZERŰ SZERELÉS

A mértékskála vezetékeken való feltüntetésének köszönhetően a rendszer összeszerelése nagyon egyszerű és hatékony – a csöveket bármilyen hosszúságúra fel lehet vágni. A nagyon egyszerű összeillesztési mód a gyárilag behelyezett tömítésnek és a fittingek széles körű választékának köszönhető.

HIDRAULIKUS JELLEMZŐK

A szennyvízáramlás nagyon jó hidraulikus jellemzői a teljesen sima belső védett felületnek köszönhető, amely megakadályozza a lerakódások felhalmozódását.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Az ULTRA dB hangelnyelő belső csatornarendszert nyomás nélküli rendszerekhez, hangelnyelő szaniter rendszerekhez, esővízhez és ipari elvezetésekhez használják.

A rendszert nagyon agresszív kieresztések, városi és ipari szennyvizek elvezetéséhez használják (szennyvizek, melyek pH értéke 2-12 között mozog), ideértve a nagy koncentrációjú hidrogén-szulfidot, valamint az is jellemzi, hogy nagyon ellenálló a magas hőmérsékletű szennyvizekkel szemben.

Az Ultra dB rendszer, az általa nyújtott előnyöknek köszönhetően, nemcsak lakásokba ajánlott, hanem csatornarendszerek kiépítéséhez is: tömbházakba, kórházakba, szállodákba, vendéglőkbe, bentlakásokba, spa-kba, laboratóriumokba, fogorvosi rendelőkbe, műtőkbe, iskolákba, egyetemek tantermeibe, könyvtárakba, rádió és TV stúdiókba, koncerttermekbe, konferenciatermekbe, színházakba és üzletekbe. A gyógyszeripari, élelmiszeripari és catering társaságoktól származó szennyvizek elvezetésére is használható (például amikor a szennyvíz zsírtartalma magas, a javasolt vízhőmérséklet 70°C).