Csövek és idomok külső csatornarendszerekhez

A TeraPlast, mint Románia legnagyobb PVC-U feldolgozója, a nem rugalmas PVC (PVC-U) csövek széles választékát kínálja a földbe helyezett gravitációs vízelvezető rendszerek számára, a normál terhelés vagy a kiemelkedő terhelés függvényében.

A PVC-U rendszerek alkalmazási területei változatosak, kiterjed mind a földbe helyezett háztartási szennyvíz elvezetését szolgáló csatornázási rendszerekre, mind az esővíz elvezetését szolgáló csatornázási rendszerekre, valamint a lakossági infrastruktúrában és az építőiparban, a mezőgazdaságban és az iparban a víz evakuálására, vagy a vízlevezetőkre.

A PVC-U rendszeren keresztül szállított szennyvíz maximális hőmérséklet: 60 ° C – a D 110 – 200 mm és 40 ° C-os csövekhez a D 250 – 500 mm-es csövekhez. Rövid ideig a 60 ° C-os hőmérséklet is megengedettek. Az ajánlott esés 4 – 500/00 intervallum között van.

A PVC-U csöveket és fittingeket sajtolással vagy festékkel, töltőanyaggal, stabilizátorral és súrlódási adalékanyagokkal kombinált PVC és karbonát, illetve nem lágyított kemény PVC granulátum befecskendezésével, állítják elő.

A szigetelést tartós, szintetikus gumi tömítésekkel biztosítják, amelyek a csövek és fittingek karmantyújának profilos elemébe vannak illesztve. A szigetelés még akkor is biztosított, ha a cső a megengedett határértékeken vagy mozgáson belül deformálódik. A csöveket és szerelvényeket szerelt szigetelő tömítéssel szállítjuk.

A csöveket beszerelt tömítéssel szállítjuk. A PVC-U rendszer becsült élettartama legkevesebb 50 év. A TeraPlast kültéri PVC-U csőrendszere egy komplett és változatos rendszer, amely magában foglalja mind a MULTISTRAT csöveket az SR EN 1401, SR EN13476-1,2 és SF36/2017 standardoknak megfelelően, mind a COMPACT variánst az SR-EN 1401-1 szerint.

A TeraPlast által kínált PVC-U csövek a méretskála szempontjából a következő: 110 és 550 mm közötti átmerő. A gyűr merevségétől függően a TeraPlast SN2, SN4, SN8 és SN12 PVC (többrétegű vagy kompakt) csöveket gyárt.

A PVC-U csövek és fittingek főbb jellemzői és előnyei

MECHANIKAI ELLENÁLLÁS

A PVC csövek a rugalmas csövek kategóriába tartoznak. Ez a tulajdonság egy speciális mechanikai szilárdságot biztosít a PVC-U csöveknek (nem lágyított PVC-nek), amely a rájuk gyakorolt terhelés nagy részét át tudja vinni a körülötte lévő talajba. Túlterhelés esetén a PVC-U csövek reverzibilis deformációval reagálnak, amely a megfelelő telepítés esetén nem befolyásolja a működésüket.

VEGYI ANYAGOKKAL SZEMBENI ELLENÁLLÁS

Mind a PVC-U csövek, mind a PVC-U fittingek nagyon ellenállók a legtöbb vizes oldattal, maró anyagok agresszív hatásával vagy vizes savas oldatokkal szemben. Így a PVC-U csövek és fittingek 2 és 12 közötti pH érték közötti és max. 60° C működési hőmérsékleten a bázikus vagy savas vizes oldatok, ásványi sók stb. elvezetéséhez használhatók. 

HIDRAULIKUS JELLEMZŐK

A PVC-U csövek és fittingek figyelemre méltó hidraulikus jellemzőit a rendkívül sima belső falak gyártási lehetősége határozza meg.

MOZGATHATÓSÁG

A PVC-U csőrendszer alkatrészeinek és fittingek kis súlya rendkívüli mozgathatóságot biztosít az elemek szállítása, tárolása és kezelése, valamint a telepítés alatt. A tömítések megléte biztosítja az alkatrészek könnyű és zökkenőmentes illesztését, biztosítva a gyors szerelést. A gyors szerelés érdekében ajánlatos a tömítést és a csatlakozó cső végét megkenni.

A többrétegű PVC-U csőrendszer bemutatása

A TeraPlast az első olyan cég Romániában, amely az ilyen típusú (többrétegű) csöveket már 2004-től gyártja, az akkor még új és forradalmi koextrudálási technológia alkalmazásával. A többrétegű PVC-U csövek fő jellemzője a falszerkezet, amely 3 független PVC-U rétegből áll, az alábbiak szerint:

❒ kompakt belső PVC réteg,
❒ expandált PVC-ből készült mag
❒ egy kompakt PVC külső rétege.

Ez egy olyan PVC-U csövet eredményez, amelynek mechanikai tulajdonságai hasonlóak a kompakt falú csövekéhez, de kisebb fajsúlyúak és implicit módon alacsonyabb költséggel járnak.
A TeraPlast többrétegű PVC-U csöveket állít elő földbe helyezett külső gravitációs csatornarendszerekhez, az SR EN13476-1,2 és az SF36 / 2017 szabványoknak megfelelően. Az átmérő tartománya 110 mm-től 500 mm-ig terjed, a gyűrűmerevség pedig SN2 (SDR51), SN4 (SDR41), SN8 (SDR34) és SN12 (SDR30).

Szín: narancssárga -RAL8023.

A termékeket a háztartási és ipari szennyvizet elvezető gravitációs csatornarendszerekhez használják az épületeken kívül, a földbehelyezési mélység 0,8 m és 6 m között van.

SN2 – utcai forgalom nélküli területeken
SN4 – közepes távolságú utcai forgalom,
SN8, SN12 – közepes vagy nehéz teherforgalom.

A rendszert a PVC-U fittingek széles választéka egészíti ki, amelyek ugyanolyan méretűek, mint a PVC-U csövek. A TeraPlast PVC-U fittingeket kínál mind az SN4 merevségi osztályban, mind az SN8 merevségi osztályban. Az SN2 merevségi osztályhoz az SN4 merevségosztályú fittingeket használjuk. A többrétegű csöveken tesztelt fizikai tulajdonságok közé tartozik a gyűrűrugalmasság is. A vizsgálat a csőminták átmérőjének legfeljebb 30% -os deformálódását jelenti, és az a követelmény, hogy a cső ne tőrjön el és a nyomóerő eltávolítása után álljon vissza az eredeti formájára.

A kompakt PVC-U csőrendszer bemutatása

A többrétegű PVC-U csövek mellett a TeraPlast kompakt falú PVC-U csöveket is gyárt. Nyilvánvaló, hogy ebben az esetben a falszerkezet már nem többrétegű, hanem kompakt szerkezetű.

Az ilyen típusú csövek mechanikai tulajdonságai megegyeznek a többrétegű csövekével, de a fajlagos tömege magasabb. A TeraPlast az ilyen típusú PVC-U csöveket kompakt fallal gyártja, az SR EN1401-1 szabványoknak megfelelő külső földbe helyezett gravitációs csatornarendszerekhez.

Az átmérők tartománya hasonló a többrétegű csövekéhez, 110 mm és 500 mm között mozog, a gyűrűmerevség pedig SN4 (SDR41), SN8 (SDR34).

Szín: narancssárga -RAL8023.

A termékeket a háztartási és ipari szennyvizet elvezető gravitációs csatornarendszerekhez használják az épületeken kívül, a földbehelyezési mélység 0,8 m és 6 m között van.

SN4 – közepes távolságú utcai forgalom,
SN8, SN12 – közepes vagy nehéz teherforgalom.

Az ebben a rendszerben használt fittingek ugyanazok a fittingek, amelyeket a többrétegű PVC-U csövekhez használnak, vagyis sajtolt fittingek, a méretük pedig megegyezik a PVC-U csövek méretével. A TeraPlast PVC-U fittingeket kínál mind az SN4 merevségi osztályban, mind az SN8 merevségi osztályban.

A kompakt csöveken tesztelt fizikai tulajdonságok közé tartozik a gyűrűrugalmasság is. A vizsgálat a csőminták átmérőjének legfeljebb 30% -os deformálódását jelenti, és az a követelmény, hogy a cső ne tőrjön el és a nyomóerő eltávolítása után álljon vissza az eredeti formájára.