Drén csövek és idomok

A csatornázási rendszerek szakértőjeként a TeraPlast a vízelvezető rendszerek portfolióját egészíti ki, három vízelvezető rendszert biztosítva ügyfeleinek, amelyekből ezek kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet, a kivitelezéstől függően, az alábbiak szerint:

❒ Vízelvezető rendszer, amely réssel gyártott, kompakt falú, merev PVC csövet alkalmaz

❒ Vízelvezető rendszer, amely réssel gyártott, flexibilis, hullámosított PVC csövet alkalmaz

 ❒ Vízelvezető rendszer, amely réssel gyártott, flexibilis, dupla falú, korrugált PE csövet alkalmaz

Mindezek a rendszerek a felszín alatti víz elvezetésére alkalmasak, különböző alkalmazásokhoz, mint például a felszíni és mély vízelvezető rendszerek, a földalatti vízelvezetés és az utak, vasutak, stadionok, valamint egyéb polgári vagy ipari épületek, hidrotechnikai vagy egyéb berendezések, mezőgazdasági alkalmazások. Az optimális megoldás, illetve a rendszer kiválasztása az üzembe helyezendő alkalmazás és az előírt gyűrűmerevségi követelmények függvényében történik.

A PVC-ből vagy PE-ből készült vízelvezető rendszerek élettartama legkevesebb 50 év.

Ezek a rendszerek nagyon korrózióállók, egyszerűen és rendkívül gyorsan telepíthetők, különösen olyan rendszerek esetében, amelyekhez a csöveket tekercsekben szállítják. A rendszerek karbantartása és tisztítása könnyen elvégezhető.

Vízelvezető rendszer, amely réssel gyártott, kompakt falú, merev PVC csőből

A TeraPlast kompakt falú, merev vízelvezető PVC-U csöveket gyárt, amelyek karmantyúval és elasztomer tömítéssel vannak ellátva, átmérőjük 110-400 mm között mozog és SN4 és SN8 gyűrűmerevségi osztályokba tartoznak. A csöveket 6 m-es rudakban gyártják, valamint karmantyúval és tömítéssel vannak ellátva.

Ezt a rendszertípust használják a felszín alatti víz elvezetéséhez, főleg olyan különleges körülmények között, ahol a statikus és dinamikus terhelések magasak, mint például a vasúti, nagyon terhelt utak stb. esetében A klasszikus alkalmazások mellett, mint amilyenek a fentiekben leírtak, ez a fajta rendszer a szilárd hulladéklerakókban is használható a kiszivárgások vagy a háztartási hulladékból származó biogáz felfogásához.

A keringetett folyadék maximálisan hőmérséklete 60 ° C.

Ennek a rendszernek a fizikai és kémiai jellegzetességei, és implicit előnyei hasonlóak a PVC-U rendszeréhez, amelyet a Külső szennyvízcsatornák PVC-U csövei és fittingjei fejezet ismertet.
A vízelvezető csöveket az SF 97/2015 szabvány szerint gyártják, a kompakt PVC csövek kerületén egy speciális géppel végzett további marási művelettel. A rések merőlegesek a cső tengelyére.

A rések 1,00 mm és 2,00 mm között mozognak, a közöttük lévő távolság 10,00 mm.
A csövek 1, 2, 3 vagy 4 sor résszel készíthetők. A kivitelezett réssorok számától függően megjelenik a nyitási fok.


Így kapunk:

❒ 4 réssorral – 360°

❒ 3 réssorral – 270°

❒ 2 réssorral – 180°

❒ 1 réssorral – 90°

Az ilyen típusú csövekhez a Külső csatornarendszerekhez használt PVC-U csövek és fittingek fejezetben részletesen ismertetett SN4 vagy SN8 sajtolt fittingek használhatók, amelyek tökéletesen kompatibilisek.

Vízelvezető rendszer, amely réssel gyártott, flexibilis, hullámosított PVC csövet alkalmaz

A hullámosított rugalmas PVC csőrendszer egy komplett rendszer, amely egyfalú PVC csövekből áll, amelyeket főként a föld alatti víz elvezetésére használnak lakossági alkalmazásokban, az alapokra és a falakra ható nedvesség és talajvíz elleni védelemben, a közutakon szélén, a forgalmi területeken kívül, a sportpályákon vagy a mezőgazdaságban, a rétek vagy más földterületek vízelvezetésére, vagy a kis vízkezelő létesítményekből származó víz beszivárgása ellen. A rendszer használata viszonylag egyszerű, olyan alkalmazásokhoz ajánlott, amelyek nem igényelnek gyűrűmerevséget.

A rendszer 50 és 160 mm közötti átmérőjű csöveket tartalmaz.

A csöveket 50 m hosszúságú tekercsekben gyártják és szállítják. Minden tekercs egy speciális dupla karmantyúval van ellátva a következő szakaszhoz való csatlakozáshoz. A csövek szintetikus szűrőburkolattal szintén rendelkezésre állnak, és megrendelhetők. (A csöveket geotextília vászonnal húzzák be).

A keringetett folyadék maximálisan hőmérséklete 60 ° C.

A vízelvezető csöveket az SR EN61386-23: 2004 SR szerinti extrudálással állítják elő úgy, hogy a hullámosított PVC csövek kerületén speciális rések készülnek. A rések merőlegesek a cső magasságára. A rések a csövek teljes kerületén (360 °) vannak kialakítva. A szakaszonkénti rések száma és a szabad átvétel területe (cm2 / m) közötti összefüggés a katalógus következő részében található meg, amely ezt a terméket részletezi. A rendszert egy speciálisan az ilyen típusú csövekhez gyártott sajtolt fittinggel egészítik ki.

Vízelvezető rendszer, amely réssel gyártott, flexibilis, dupla falú, korrugált PE csövet alkalmaz

A korrugált polietilénből készült flexibilis vízelvezető rendszer egy komplett rendszer, amely dupla falu korrugált PE csövet foglal magába, és az utak, vasutak, stadionok, valamint egyéb polgári vagy ipari épületek, hidrotechnikai vagy egyéb berendezések, mezőgazdasági alkalmazásokhoz használható. Optimális megoldás a magas gyűrűmerevséget nem igénylő rendszerekhez.

A korrugált csövek sima belső fala közepes sűrűségű polietilénből, a külső fala pedig magas sűrűség polietilénből készült, amely profilozott és a belső falhoz ragasztott. A korrugált szerkezet biztosítja a csővezeték rugalmasságát és a minimális anyagfelhasználást egy egységnyi hosszúságnál egy adott átmérő és gyűrűmerevség tekintetében.

A rendszer kettős falú rugalmas PE vízelvezető csöveket tartalmaz, amelyek átmérője 90-200 mm között mozog, gyűrűmerevsége pedig az SN4, SN8 osztályoknak felel meg, az EN ISO9969 szerint.

A külső ütésállóság az EN744 szabványnak és az EN1446 szerinti gyűrűrugalmasságnak felel meg.

A csöveket a cső átmérőjétől függően különböző hosszúságú tekercsekben gyártják és szállítják. Minden egyes orsót speciális dupla karmantyúval látnak el a következő szakaszhoz való illesztés érdekében.

A keringetett folyadék maximálisan hőmérséklete 40 ° C.

A vízelvezető csöveket az SR EN 13476-3: 2009 szabvány szerint gyártják speciális berendezések segítségével, a hullámos PE csövek peremén található résekkel. A hornyok merőlegesek a cső magasságára.

A csövek háromféle résszel rendelkeznek: 360 °, 225 ° és 135 °. A rések, amelyeken keresztül a víz behatol a csőbe, szimmetrikusan helyezkednek el a cső teljes átmérőjén és hosszán. Ezek a perforációk a cső felületéből körülbelül 50-100 cm2 / m2-t foglalnak el, a víz szabad áramlásához, a perforációs variánstól függően.

A szakaszonkénti rések száma és a szabad átvételi terület (cm2 / m) közötti összefüggést a katalógus következő részében találja, amely e terméket részletezi.


A rendszert egy speciálisan az ilyen típusú csövekhez gyártott sajtolt fittingek egészítik ki.