Korrugált bordás PP csatornacsövek és idomok

A csöveket az SR EN13476-3: 2007 szabvány szerint koextrudálással állítják elő, ami egy sima, rendkívül alacsony érdességű, világos színű, a videókamerás ellenőrzést megkönnyítő belső falú, és profilos külső falú csövet eredményez.

A külső profilos fal ellenáll a külső terheléseknek, mivel nagyon jó ellenállás jellemzi. A külső profilos falszerkezet számos jelentős előnnyel rendelkezik: a sima falhoz képest sokkal kisebb falvastagság mellett a cső ugyanolyan ellenálló, ami a csövek nagyon kis fajsúlyát eredményezi.

A napsugarak romboló hatása miatt a hullámosított csövek külső falai az ultraviola sugárzások hatása ellen stabilizált anyagokból készülnek.

A PP hullámosított csöveket, fittingeket és tartozékokat kültéri eltemetett csapadékvíz, háztartási szennyvíz, árhullám elvezető csatornahálózatok, közúti és vasúti aluljárók kiépítésére használják, szabad áramlási feltételek (nem nyomás alatt) és 60° C és rövid uideig maximum 95°-100° C hőmérséklet, valamint 2 és 12 közötti pH érték mellett.

Az SN8 merevségi osztályba (8kN / mp) tartozó PP hullámosított csövekből és fittingekből áll.

Méret szempontból a csövek átmérőjük szerint különböznek:
1. DN / OD csövek – a jelzett átmérő a cső külső átmérője.
2. DN / ID csövek – az ábrán látható átmérő a cső belső átmérője.

Nyilvánvalóan mindegyik mérettartományhoz a fittingek széles skálája tartozik.
Az átmérő tartománya 160 és 1000 mm között mozog.


A csövek illesztése szintetikus O-ring (EPDM, SBR, NBR) gumi tömítéssel történik, biztosítva a rendszer tömítettségét.

A fúvókák geometriája biztosítja a csövek belső falának folytonosságát, ami nagyon jó hidrodinamikai tulajdonságokat eredményez a folyadékok szállítására, olyan részek nélkül, ahol szilárd anyag felhalmozódhat és turbulenciát okozhat.

A karmantyú geometriája biztosítja az illesztett csövek belső falának folytonosságát, ami nagyon jó hidrodinamikai tulajdonságokat eredményez a folyadékok szállításához, olyan részek nélkül, ahol szilárd anyag fennakadhat és turbulenciát okozhat.