PE csövek és idomok csatornarendszerekhez

Csatornázási polietilén cső- és fittingrendszerek. A polietilén csöveket polietilén granulátum (PE80 vagy PE100) sajtolásával állítják elő.


A polietilén csövek sima belső és külső felülettel rendelkeznek, rugalmasak és a -30 ° C-ig terjedő külső hőmérsékletnek ellenállók. A polietilén csövek és fittingek számos felhasználási területtel rendelkeznek, többek között:


❒ Gravitációs vagy nyomás alatti csatornázási rendszerek.
❒ Építmények belső csatornahálózata.

A csövek várható élettartama legalább 50 év a nyomási és hőmérsékleti feltételek, valamint az üzembe helyezési technológia tiszteletben tartása mellett.

A polietilén csövek és fittingek a víz- és gázellátó és -elosztó hálózatokban való felhasználásuk tekintetében ismertek, de sikeresen használják őket gravitációs földbe fektetett csatornarendszerekhez is, különösen a nyomás alattiakhoz.

Gyakran vannak olyan helyzetek, amikor a csatornahálózat egy bizonyos része nyomásrendszerben van (szivattyúzott vízelvezetés). Ilyen helyzetekben leginkább ajánlott rendszer a polietilénből gyártott cső- és fittingrendszer, mivel a rendszer elemeinek illesztése hegesztéssel történik, ami biztosítja a rendszer tömörségét 0,5 bar feletti nyomás esetén, amely ellenőrzési nyomás tömítéssel és fittinggel illesztett PVC csatornázási rendszerekhez.

Bár a polietilén csövek olyan hálózatokhoz készülnek, ahol a nyomás elérheti a 25 bar értéket, a legtöbb esetben a csatornarendszerben 3,2 vagy 4 bar névleges nyomású csöveket használnak. A csatornázási polietilén cső fekete, csík nélkül, vagy fekete, barna csíkokkal.

A TeraPlast által gyártott szennyvízcsövek átmérőinek tartománya 200 és 630 mm között mozog, és 12 m hosszú rudakban szállítjuk.


Íme a polietilén csövek és fittingek néhány jellemzője és előnye.

MOZGATHATÓSÁG
A csőrendszer-alkatrészek és a PVC-fittingek alacsony tömege rendkívül nagy mozgásteret biztosít a szállítás, tárolás és kezelés, valamint a beépítés szempontjából.

HEGESZTHETŐSÉG
Ez a rendszer egyik alapvető jellemzője. A rendszer részei különféle speciális hegesztési technológiákkal kombinálhatók.

NYOMÁSVESZTESÉG
A csövek és fittingek belső felülete rendkívül sima, így nem képződhetnek lerakódások, és a nyomásveszteségek minimálisra csökkenthetők.

FAGYÁSÁLLÁS

A polietilén rugalmassága lehetővé teszi a csőszakasz tágulását, hogyha a szállított folyadék lefagy és így növeli a térfogatát.

VEGYI ANYAGOKKAL SZEMBENI ELLENÁLLÁS

Mind a PE csövek, mind a fittingek nagy kémiai ellenállással rendelkeznek a legtöbb vizes oldat, a talajban található anyagok, szervetlen sók, a legtöbb sav és bázis agresszív hatása ellen, még magas koncentráció és hőmérséklet esetén is.

DÖRZSÖLÉSSEL ÉS KORRÓZIÓVAL SZEMBENI ELLENÁLLÁS

Ezek a tulajdonságok lehetővé teszik a folyadékok 7 m / sec-nál nagyobb sebességgel történő szállítását eróziós problémák nélkül, még 1 és 14 közötti pH¹ értékű savas vagy lúgos anyagok esetében is.


TŰZZEL SZEMBENI VISELKEDÉS

A polietilén csövek lassan égnek, de nem táplálják az égést és önoltók (C4 osztály).


ALKALMAZÁSA A SZEIZMIKUS ÖVEZETEKBEN

A polietilén csövek rugalmassága és flexibilitása szeizmikus kockázatokkal bíró területeken történő használatát ajánlja.


STATIKUS ELEKTROMOSSÁG

A PE cső elektrosztatikus jelenségeknek van kitéve az anyag nagy ellenállása miatt. A földelt csövek terhelésnek vannak kitéve a környezet nedvességtartalma és a nagy rendszer-föld közötti érintkezés miatt.