Szennyviz aknák és leválasztók

A szénhidrogén leválasztó termékcsoport leírása

Az olajleválasztókat az EN858 és a DIN 1999-10 szabványoknak megfelelően tervezték.


A TeraPlast által kínált szénhidrogén leválasztók polietilénből készülnek, a “rotomformálás” avagy a rotációs formázási eljárással. Ez egy olyan eljárás, amely lehetővé teszi az öntőforma független forgatását, amelyben a polietilén por kerül. Ezzel a módszerrel különböző formájú nagyméretű termékeket gyárthatunk.

A könnyű folyadékok szivárgása esetén olaj- és szénhidrogén leválasztókra van szükség.

 Ezek általában megjelennek:
❒ üzemanyagtöltő állomásokon;
❒ autómosókban;
❒ autójavító műhelyekben;
❒ parkolóhelyeken.

A TeraPlast által kínált szénhidrogén leválasztók választéka

osztályú szénhidrogén leválasztók

Úgy tervezték, hogy a standard vizsgálati körülmények között literenként 5 mg-nál kisebb koncentrációjú olajat kapjunk, ezeket a leválasztókat nagyon kis olajcseppek eltávolításához használják. A szénhidrogén leválasztó hatásának javítása érdekében a kimeneti csatlakozás előtt egy koaleszcens szűrőt telepítenek.

Amikor a víz áthalad a szűrőn, a kis olajcseppek nagy cseppeket képeznek, amelyek ezután leválnak a koaleszcens anyagról és felfelé emelkednek. Egy speciális beszívó rendszer puffer-áramlási hatást fejt ki a leválasztóban. Ez lelassítja az áramlást, és hatékonyan elosztja a leválasztó térben. A nehéz részecskék az aljára süllyednek és leválnak, míg a könnyű részecskék a felszínre emelkednek és ott kerülnek leválasztásra.

osztályú szénhidrogén leválasztók

Úgy tervezték, hogy a standard vizsgálati körülmények között literenként 100 mg-nál kisebb koncentrációjú olajat kapjanak, és alkalmasak arra, hogy alacsonyabb minőségi követelményt alkalmazzanak.

By-pass osztályú szénhidrogén leválasztók

A by-pass leválasztók a csapadékmennyiségek által generált 6,5 mm / óra (a csapadék 99% -a) áramlást teljes egészében kezelik. Ezeket a leválasztókat a parkolókban használják, ha elfogadható kockázatnak tekintik a nagy áramlások elleni teljes kezelése nem biztosítását. Például, amikor a jelentős olajszivárgás és a nagy csapadékveszély egyidejűleg alacsony.

A zsírleválasztó termékcsoport leírása

A zsírtartalmú szennyvizeket eredményező tevékenységekben használt zsírleválasztókat az EN1825 és a DIN 4040-100 szabvány szerint kell telepíteni a csatornacső és a szennyvíztisztító telep károsodásának megelőzése érdekében. Csökkentik az olyan incidenseket, mint a konyhában eltömődött csövek, javítják a szeptikus tartályok teljesítményét, megakadályozzák a kis szennyvíztisztító telepek szennyeződését.

A TeraPlast által kínált zsír leválasztók polietilénből készülnek. Rendkívül tartósak, könnyűek és ellenállnak a konyhában használt különböző vegyszerekkel szemben.

A zsírleválasztót a szennyező forrás közelében kell elhelyezni az épületen belül vagy kívül.

A föld alatti zsírleválasztót az épület közelében kell elhelyezni olyan területeken, ahol az erős és agresszív szagok kibocsátása nem jelent problémát, és ahol lehetséges a szippantó tartályos jármű tömlőjével való hozzáférés.

A bemeneti csatlakozónak a fagyási szint alatt kell lennie. A zsírleválasztónak nyitva kell lennie az ürítéshez és a tisztításhoz.