Társaság

Rólunk

Társaság1896 óta vagyunk a piaconA TeraPlast cég jelenleg a legnagyobb romániai PVC feldolgozó és egyike a legjelentősebb építkezési, felszerelési és berendezési anyagok gyártóinak Romániában. A cég termékskálája három üzletágban strukturálódik:Felszerelések & berendezések;Nyílászáró profilok;Granulátumok.Az utóbbi években a cég több mint 36 millió eurót fektetett a termelési kapacitások fejlesztésébe és korszerűsítésébe.

Tanúsítványok

TársaságTanúsítványokA TeraPlast nagyteljesítményű technológiákba fektet be, a gyártási folyamatokhoz kapcsolódóan folyamatosan foglalkoztatja a legkiválóbb minőségi szabványok tiszteletben tartása. Az új műszaki megoldások azonosítása stratégiai prioritásaink egyike marad. Ily módon a versenyképes előny megszerzése érdekében folyamatosan befektetéseket eszközölünk egy saját kutatóközpontban. Az európai standardoknak megfelelően a cég tevékenysége Integrált Minőségi-,

Menedzsment politika

TársaságMenedzsment politikaKötelezettségvállalása szerint a TeraPlast közvetlen kapcsolattartásban áll az ügyfeleivel, és stratégiai partnerségeket fejleszt mind országos, mind regionális szinten. A TeraPlast csapatának a Minőségirányítási Rendszer alkalmazását szolgáló folyamatos erőfeszítései, teljeskörű szolgáltatásaink a nagy európai versenytársak piacán sikerrel fellépő piaci szereplőként ajánlanak bennünket.Küldetésünk a TeraPlast partnereinek kínált lehetőségek változatosságához hozzájáruló

Társadalmi Felelősségvállalás

TársaságTársadalmi Felelősségvállalás (CSR)A termékek környezetre kifejtett hatásának minimalizálása, az aktív társadalmi szerepvállalás, vonzó munkafeltételek létrehozása és a felelősségteljes beszállítókkal való együttműködés a TeraPlast társadalmi felelősségvállalási stratégiájának fő irányvonalai.A TeraPlast CSR programjai a vállalati belső kultúrára és külső tevékenységekre fókuszálnak. A TeraPlast vállalatnak a helyi közösségben kialakult fontosságát tekintve felelősségteljesnek

Technológiák

TársaságTechnológiákA vállalat folyamatosan befektetett a technológiai fejlesztésébe, így jelenleg korszerű, hatékony és innovatív építőanyag piaci megoldásokat képes szállítani, mint a vízelvezető és csatornarendszerek, lakberendezési rendszerek, hőszigetelő nyílászáró rendszerek vagy nyílászáró profilok.A TeraPlast termelési kapacitása a Műanyag termék gyárra (Műanyag csövek részleg, Műanyag lambéria részleg, Műanyag profi részleg, Műanyag granulátum

Laboratórium

TársaságLaboratóriumA besztercei TeraPlast Rt. próbalaboratóriumában fizikai-mechanikai, fizikai-kémiai és fizikai tesztelések történnek mind a saját, mind idegen termékekkel.A próbalaboratóriumban végzett tesztelések az SR EN ISO/CEI 17025-nek megfelelően a RENAR országos akkreditációs szerv által 2004 óta akkreditáltak.A laboratórium a saját erőből és a Gazdasági, Kereskedelmi és Üzleti Kapcsolatok Minisztérium által 2004-2010

The Slider Revolution plugin is not activated
 • Befektetések

  2017 HU

  A TeraPlast megvásárolja Románia második legnagyobb fémcserép gyártója, a Depaco vállalat részvényeinek 60%-át.

  Egy szerbiai szendvicspanel gyár megvásárlása következik, ami megduplázza a gyártási kapacitást.

  A Politub SA tőkéjének 50%-át képező csomag megvásárlása, a TeraPlast részesedése ezáltal 99,99%-ra nő.

 • 2016

  2016 HU

  A TeraPlast SA vállalt a vállalat stratégiai részeként létrehozza a TeraPlast Hungaria Kft. vállalatot, hogy növelje az exportok értékét.

  A TeraSteel névre átkeresztelt Plastsistem vállalat újra-brandingolása, az új elnevezés jobbal képviseli a tevékenységi területet, a vállalat jövőbeli fejlesztési irányvonalát, valamint a csoporthoz való tartozást.

 • 2013

  2013 HU

  A 2,5 millió eurós befektetés nyomán a TeraSteel (Plastsistem) megkezdi a horganyzott szerkezetek gyártását.

 • 2013

  2013 HU

  Az új vizuális identitás

 • 2011

  2011

  A TeraPlast vállalt áthelyezi székhelyét Besztercéből a TeraPlast Group által a megyei jogú város külterületén kialakított Ipari Parkba.

 • 2010

  2010 HU

  Az áthelyezés befejezése

  Befejeződik a TeraPlast Grouphoz tartozó vállalatok áthelyezése a szeretfalvi Ipari Parkba.

 • 2009

  2009 HU

  A poliolefin gyár

  Befejeződik a poliolefin gyár építése és technológiai berendezésekkel való felszerelése.

 • 2008

  2008 Hu

  Bukaresti Értéktőzsdén való jegyzés

  • Egy 20%-os TeraPlast részvénycsomagot jegyeznek a Bukaresti Értéktőzsdén
  • Megkezdődik a TeraPlast gyárainak áthelyezése Besztercéből Szeretfalvára, a vállalat életében ez a legnagyobb befektetési program.

 • 2007

  2007 HU

  TeraPlast – a Plastsistem többségi részvényese

  A TeraPlast 70,42%-os részesedéssel a Plastsistem vállalat többségi részvényesévé válik, amelyet ujjászerveznek a poliuretán magú hőszigetelő panelek gyártása érdekében.

 • 2004

  2004 HU

  Befektetések

  • A vállalat több mint 16 millió eurót fektet be a gyártókapacitás fejlesztésébe és modernizálásába;
  • A TeraPlast megkezdi a hőszigetelő üvegű és ötkamrás profilú ablakok gyártását;

 • 1999

  1999 HU

  A TeraPlast fő üzlettárssá válik

  • A TeraPlast átveszi a Rompetrol SA vállalat Politub vállalatban való részesedését, ezáltal az 50%-os részesedéssel a francia Socomo-Socotub partnerekkel együtt fő üzlettárssá válik.
  • Az Aliaxis vállalat, amely világszinten vezető cső és csővezeték gyártók és forgalmazók körébe tartozik, a brit Marley vállalat felvásárlásával, aki viszont a GemencPlast Rt vállalatot vette volt át (a TeraPlast magyarországi partnerét), a TeraPlast közvetett részvényesévé válik, amellyel a vállalatnak egy nemzetközi csoporthoz való tartozás előnyét nyújtja.

 • 1998 január 1, 1998

  1998 HU

  A TeraPlast csoport

  Leteszik a TeraPlast vállalatcsoport alapjait, melynek alapítója és vezetője a TeraPlast vállalat.

 • 1995

  1995 HU

  A TeraPlast privatizálása

  A TeraPlast vállalat a MEBO módszer segítségével teljes egészében privatizálja tőkéjét.

 • 1994

  1994 HU

  A Politub és Plastsistem megalakulása

  • A TeraPlast a Rompetrol SA vállalattal és a francia Gaz de France és Socomo-Socotub vállalatokkal közösen létrehozza a Politub vegyesvállalatot, amelynek tevékenységi profilja az ivóvíz- és földgázelosztásához használt polietilén csövek gyártása és forgalmazása.
  • A TeraPlast, mint fő részvényes, 17,9 %-os hozzájárulással, más magánszemélyekkel együtt lefekteti a Plastsistem vállalat alapjait, melynek főtevékenysége injektált termékek, PVC nyílászárók gyártása és forgalmazása, melyek a TeraPlast termékskálájának kiegészítő termékei.

 • 1992

  1992 HU

  Külföldi piacokhoz való hozzáférés

  A TeraPlast stratégiai partnerséget kötött a magyarországi GemencPlast részvénytársasággal, e tárulás célja a külföldi piacokhoz való hozzáférés biztosítása fejlett gyártási technológiák alkalmazása révén.

 • 1990

  1990 HU

  A terrakotta és műanyagfeldolgozó részlegeket birtokló besztercei Építőanyag vállalat feloszlatása nyomán létrejön a TeraPlast.

 • 1979

  1979 HU

  Adagoló-keverő gépsor

  Működésbe helyezik az első adagoló-keverő gépsort. Ez biztosítja a létező gépsorok és az ugyanabban az évben működésbe helyezett 22 másik sajtoló gépsor működéséhez szükséges granulátumok egy részét.

 • 1978

  1978 HU

  Működésbe helyezik az első PVC profilokat és csöveket sajtoló gépsorokat.

 • 1977

  1977 HU

  A besztercei Építőanyag vállalat

  Megalapítják a besztercei Építőanyag vállalatot. A vállalat magába foglalja a ” Kerámia kályhákat és termékeket előállító gyárat”.

 • 1948

  1948 HU

  A Kerámia kályhákat és termékeket előállító gyárat államosítják.

 • 1917

  1917 HU

  Kerámia kályhákat és termékeket előállító gyár

  Doktor Corneliu Biss családja megvásárolja a kerámia lapokat gyártó egységet és átalakítja a „Kerámia kályhákat és termékeket előállító gyár” részvénytársasággá.

  A Biss család mellett az új vállalat részvényesei között szerepel a Muller család, a Senensieb család és a besztercei Hitelbank.  „Kerámia kályhákat és termékeket előállító gyár” részvényeseinek jegyzéke.(fotó).

  1917
 • 1896 Walter Schuster szász mester létrehozza Beszterce első kerámialapot termelő üzemét.
Befektetések 2016201320132011201020092008200720041999január 1, 1998199519941992199019791978197719481917Walter Schuster szász mester létrehozza Beszterce első kerámialapot termelő üzemét.